Chocolade ontbijt

Chocolade voor ontbijt

Perfecte start van je dag! Tijdens de zwangerschap is je lichaam is hard aan het werk om je kindje alle voedingsstoffen te geven die nodig zijn om te groeien. Pure chocolade of cacao heeft veel gezondheidsvoordelen en is heel voedzaam. Het is rijk aan ijzer, magnesium, vezels & nog verschillende mineralen. Ook kan het de doorbloeding verbeteren en je bloeddruk verlagen (in minimale mate). Is toch mooi meegenomen wanneer je zwanger bent. Daarnaast weten we allemaal dat het extra serotonine (gelukshormoon) in je hersenen afgeeft, dus perfect recept om je dag mee te beginnen.

Chocolade, banaan en blauwe bessen met een smaak van geroosterde noten. Écht zo lekker! Geïnspireerd door Rens Kroes en in de loop van de tijd is het mijn eigen Dubbel Zen variant geworden. Ga jij hem maken?

 

Ingrediënten

  • 100gram Overnight* Boekweit (bijv. van Smaakt, te koop bij AH #nospon)
    *boekweit laten ‘weken’ in een schaaltje met water, hoeft niet perse in de koelkast
  • 1 eetlepel Cacao
  • Beetje honing
  • Snufje kaneel
  • 50cc plantaardige melk (bijv. havermelk, mijn favoriet; Oatly)
  • Handje vol blauwe bessen
  • 1 banaan
  • evt. Cacao nibs/noten voor extra bite

Bereiding

Giet de boekweit af en doe deze samen met de andere ingrediënten in een blender. Het mag een yoghurt-achtige substantie hebben. Te dik? Voeg nog beetje melk toe.
Schenk het in een schaaltje. Snijd de banaan en voeg samen met de blauwe bessen toe. Versier met whatever you like!

Dit is één van m’n favoriete ontbijt, die me uren lang energie geeft!
Ga jij hem maken? Smakelijk!

Liefs,

Doete
Verloskundige & Foodie 🙂

 

 

Gerelateerde posts

Gratis naaipatronen baby

Gratis naaipatronen baby Sinds ik zwanger ben heb ik het naaivirus van mijn moeder overgenomen. Mijn moeder heeft ontzettend veel voor ons genaaid toen ze

Zwangerschapscravings

Zwangerschapscravings Een gekke gewaarwording wat ervoor kan zorgen dat je ineens hunkert naar een pot augurken of witte chocola. Wat dacht je van ijs, vlees

Privacy Preference Center