Geboorte musthaves

Ontspannen geboorte musthaves

Via Instagram kreeg ik veel vragen over mijn musthaves voor tijdens de geboorte. Hieronder deel ik mijn 10 favoriete items voor een meer ontspannen geboorte 🙂 én voor natuurlijke pijnbestrijding, voor zowel thuis als in het ziekenhuis.

 

1. Geboorte Tens

Wat mij betreft een nog onbekende favoriete item, die iedere vrouw tijdens de geboorte kan gebruiken 🙂

De geboorte TENS! Vanaf het begin kan deze je ondersteunen om de weeën op te vangen. Door middel van kleine stroomstootjes (klinkt heftiger dan het is) worden er afleidende prikkels gegeven én lichaamseigen pijnstillende stofjes (zoals endorfines) gestimuleerd. Ik vond het een perfecte afwisseling met de douche & het bad.

Je kunt de TENS in elke houding gebruiken, behalve onder de douche of in bad. Ideaal vanaf het begin van de geboorte, maar je kunt hem de hele geboorte gebruiken. De Elle TENS 2 heeft zelfs 2 extra standen voor de latere fase.

De geboorte Tens wordt vaak vergoed via je aanvullende verzekering. Klik hier voor meer informatie en te bestellen.

2. Bevallingsbad

Dit is dé ultieme tip voor een meer ontspannen geboorte, zowel thuis of in het ziekenhuis. Tijdens mijn werk als verloskundige zet ik de mama’s graag in bad tijdens de actieve fase van de geboorte én ik heb ook zelf mogen ervaren hoe fijn het warme water helpt om de weeën beter op te vangen en meer ontspannen te zijn tijdens de weeën. Je kunt hier een bevallingsbad kopen of huren. Wanneer je bij afrekenen de volgende waardebon gebruikt: RL2S7KVB2I krijg je korting!

 

3. Bal

Ideaal voor tijdens je zwangerschap én de geboorte, voor meer ruimte in je bekken. Waarom ruimte in je bekken tijdens de geboorte zo belangrijk is, vertel ik o.a. in mijn webinar, die je elke woensdagavond online kunt volgen. Klik hier om je aan te melden voor dit webinar.

Wil je een bal bestellen? Mijn favoriete bal vind je hier. Pomp hem hard op, zodat je er niet in weg zakt, je heupen moeten hoger te zijn dan je knieën. Extra tip voor je, just like that 😉 Tijdens de geboorte heb ik er ‘heerlijk’ op geleund, voor meer beweging.

 

4. Zoutlamp

TL-licht of wit licht stimuleert adrenaline en dat is het hormoon wat je liever zo weinig mogelijk tijdens de geboorte wil stimuleren. Oxytocine is het hormoon, wat zorgt voor meer ontspanning en (effectieve) weeën. Fijn en warm licht helpt te ontspannen en om meer in je bubbel te komen, wat weer helpt om de weeën beter te kunnen opvangen. Deze lamp is ideaal, omdat hij klein is en dus ook meegenomen kan worden naar het ziekenhuis.

Bestel mijn favoriete item hier (wij gebruiken hem nu als nachtlamp op de kamer van Lotte, ideaal!)

 

5. Kam

Ook deze haar kam zat in mijn ziekenhuis tas. Natuurlijke pijnbestrijding met acupressuur. Ik heb de kam niet gebruikt, maar had m’n vriend geïnstrueerd dat hij mij deze kam kon geven wanneer de weeën intenser zouden worden. Een fijne combinatie met de ontspanning van het bad. De geboorte Tens is fijn omdat je op een ‘knop’ kan drukken, de kam heeft hetzelfde effect. Een combinatie van acupressuur & je mind dus. Koop hier je kam voor 1,60.

Meer weten over acupressuur? Lees dit artikel!

 

Credits: intentional.captures.  

 

6. Massage olie

Massage helpt te ontspannen. Dat weten we, maar ook tijdens de geboorte. Niet perse tijdens de wee (blijf liever van me af ;)), maar wel tussen de weeën om beter te kunnen ontspannen. Wanneer je deze massage olie al gebruikt tijdens de zwangerschap, helpt deze conditionering om gemakkelijker tijdens de geboorte te ontspannen.

Je kunt mijn favoriete olie hier bestellen. Ook fijn voor je zwangere buik.

 

7. Stretchy ondergoed

Een fijne losse BH of een stretchy onderbroek. Voor de fijne kraamverbanden…. Ik heb overigens vanaf de helft van de geboorte geen kleding meer aan gehad, ook geen bikini top in bad ofzo, mocht je dat wel fijn vinden, dan is een sport BH of een bikini top wel fijn 🙂 Daarvoor heb ik het bevallingsjurkje gedragen, wat ook ideaal is tijdens de nachtvoedingen. Deze vind je hier.

8. Zeezout voor in het bevalbad

Wanneer je in bad wil bevallen wordt het aangeraden om zeezout aan het bad toe te voegen. Dit omdat je veel mineralen verliest wanneer je (uren) in bad ligt. Hier vind je het zout wat ik besteld en gebruikt heb voor onze badbevalling.

9. IJsjes

Heerlijk vond ik dit!! Ik heb nog ijsjes zitten eten tussen de persweeën door, het einde, haha!

10. Geboorte playlist

Hier vind je mijn geboorte playlist. Ik hoor van vele zwangeren dat ze deze hebben afgespeeld tijdens de zwangerschap en tijdens de geboorte 🙂

 

Ik hoop dat je iets hebt aan mijn favoriete items.

Voor een meer ontspannen geboorte. Benieuwd naar mijn tips als verloskundige en moeder? Volg dan gratis mijn webinar: een meer ontspannen geboorte, op woensdagavond om 20u. Je kunt je hier gratis aanmelden.

Liefs,

Doete

 

P.s. dit zijn favoriete items die ik zelf gekocht heb, nu met affiliate links.

Gerelateerde posts

Knippen of scheuren?

Knippen of scheuren? Een onderwerp waar je liever niet (te lang) bij wil stilstaan, maar wel goed geïnformeerd over wil zijn. Uiteraard knippen we liever

Striae tijdens je zwangerschap

Striae tijdens je zwangerschap Kun je de kans verkleinen? Alhoewel ik zelf nog geen kinderen heb, heb ik ook striae. Ik noem het mijn tijgerstrepen.

Privacy Preference Center