Havermout goed voor elk

Havermout goed voor elk!

Havermout (en dan vooral de pap) klinkt in eerste instantie niet zo aantrekkelijk, maar is ontzettend gezond. Daarnaast is het goedkoop en stilt het je hongergevoel. Het bevordert een goed slaappatroon (vitamine B in Havermout stimuleert Serotonine en s’ avonds Melatonine) & verhoogt je concentratie (door een stabiele bloedsuiker).

Ook voor zwangeren biedt deze graan ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld:

 • Het is algemeen bekend dat je bij voorkeur foliumzuur slikt voordat je zwanger wordt, maar in ieder geval tot 12 weken zwangerschap. Wist je ook dat Havermout vol met Foliumzuur zit? Extra vitamines voor de kleine dus (blijf wel gewoon de foliumzuur slikken)
 • Ook bevat havermout veel koolhydraten die een belangrijke energiebron voor het lichaam vormen
 • Tenslotte bevat het vitamine B, die nodig zijn om voedingswaarden over te zetten naar energie. Dit is nodig voor de ontwikkeling van je kindje (bijvoorbeeld placenta, vliezen etc).

 

En daarnaast, wie wil nou niet wakker worden met de geur van appeltaart?

 

Speciaal voor jullie volgt er hierna mijn lievelingsontbijt MET voornamelijk havermout. Oh en super simpel (je kunt het taartje in de oven schuiven en dan gaan douchen bijv, tijd technisch slim)!

Ingrediënten

– 100 gram Havermout
– 20 gram Rozijnen
– 2 gedroogde vijgen in stukjes
– 1 grote tl kaneel
– 50-75ml water
– en als je van zoet houdt klein beetje honing of ahorn siroop
– halve appel

Bereiding

Voeg alle ingrediënten (behalve de appel) in een foodprocessor en maak er een glad mengsel van. Te droog? Nog een beetje water bij. Te nat? Nog een beetje havermout erbij.

Lepel het mengsel in een klein ovenschaaltje en verdeel stukjes appel erover heen. Snufje kaneel en de appeltaart kan de oven in; 15 minuten in de oven op 220 graden en mmmmm!

Geniet van de geur van appeltaart in je huis!

Liefs,
Doete
Verloskundige & echoscopiste

Gerelateerde posts

Probiotica tijdens de zwangerschap

Het belang van probiotica tijdens de zwangerschap Je darmen bevatten biljoenen bacteriën, zowel goede als slechte. Dit geheel van bacteriën wordt ook wel je darmflora

Hoe kies je een verloskundige?

Wanneer je een positieve test hebt gehad ben je zwanger! Gefeliciteerd! Maar wat nu? Moet je al dingen regelen? En moet je je direct aanmelden

Vergoeding cursus na de geboorte 2023

Vergoeding cursus na de geboorte 2023 De meeste aanvullende verzekeringen hebben een vergoeding voor een cursus die bijdraagt aan het herstel na de geboorte, maar

Weekend deal

Alleen dit weekend MEGA korting op de online cursussen van Dubbel Zen.
 • 00Dagen
 • 00Uren
 • 00Minuten

Het beste van Dubbel Zen - deal

388 249
 • The Ultimate Birth Guide - 9 mnd toegang - t.w.v. 249,-
 • The Ultimate Birth Checklist - t.w.v. 34,95,-
 • The Ultimate Mom Guide - 2 jaar toegang - t.w.v. 99,-
 • Affirmatie kaarten - t.w.v. 29,95
 • Klein Leven - onbeperkte toegang - gratis