This is custom heading element

Een pretecho bij je thuis in Friesland? Dat kan! Vanaf 14 weken laten wij je op een ontspannen manier kennismaken met je kindje in je buik.

Wij komen graag bij je thuis om mooie beelden te maken van jullie kindje. Een geslachtsbepaling vanaf 14 weken of een 3D/4D pretecho later in je zwangerschap. Comfortabel in jullie eigen woonkamer.

De pretecho’s worden gemaakt door ervaren verloskundigen en echoscopisten.

[uncode_list icon=”fa fa-chevron-right” icon_color=”color-483469″ uncode_shortcode_id=”309788″ icon_color_type=”uncode-palette”]

 • door ervaren verloskundigen & echoscopistes
 • meer tijd dan bij reguliere pretecho
 • inclusief alle beelden gratis op USB

[/uncode_list]

Goed om te weten

Je kunt naast de medische echo’s op elk moment in je zwangerschap zelf een echo plannen. Een pretecho (ook wel ‘echo op verzoek’ genoemd) wordt door je zorgverzekeraar niet vergoed.

Het doel van de pretecho is niet diagnostisch. Er wordt dan ook niet systematisch gezocht naar afwijkingen bij de zwangere en/of bij de baby. Dubbel Zen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor achteraf gebleken afwijkingen. Wanneer er tijdens de echo een vermoeden van afwijking te zien is, zullen jij/jullie en je behandelend verloskundige hierover ingelicht worden.

De volledige verantwoordelijkheid van je zwangerschap is en blijft bij je behandelend verloskundige en/of arts. Geen enkele uitspraak tijdens de pretecho kan worden gezien als medische beoordeling. Daarnaast is er bij deze pretecho geen sprake van een medische behandeling of advies. Tenslotte kan er geen garantie worden gegeven bij geslachtsbepalingen. Bij een geslachtsbepaling vanaf 14 weken kan ik met 98% betrouwbaarheid het geslacht voorspellen. Aan de gegeven beoordeling kunnen geen rechten worden ontleend.

Indien de 3D/4D echo niet het gewenste resultaat geeft (bijvoorbeeld door de ligging van de baby) reken ik in plaats van 129 euro, 109 euro. Dit is de prijs voor een uitgebreide 2D pretecho van 40 minuten aan huis. Mocht je toch nog een poging willen wagen op korte termijn? Dan kun je met 50% korting je volgende 3D/4D pretecho inplannen.

Pretecho in Friesland bij je thuis

2D Echo

Pretecho baby
Vanaf:
14 weken

Inclusief: Alle beelden op USB
Duur: 30 minuten

Ook geslachtsbepaling

Ben je nieuwsgierig of je een jongetje of meisje verwacht? Tijdens deze echo kan de verloskundige dit met grote zekerheid beoordelen. Of wil je gewoon iets vaker tijdens je zwangerschap naar je kindje kijken? Tijdens deze echo is je baby in zwart-wit bewegend beeld te bewonderen, krijg je veel uitleg en maken we zoveel mogelijk foto’s en video’s van jullie kindje.

Prijs: € 89,-

Meer informatie

 • Bij een meerling +€25,00
 • Exclusief reiskosten en parkeerkosten
 • In de avond en weekenden geldt er een toeslag van € 9,95

3D-4D Echo

Pretecho baby
Vanaf:
24 – 30 weken

Inclusief: Alle beelden op USB
Duur: 40 minuten

Uitgebreide 2D, 3D & 4D

Wil je naast de zwart-wit echo’s je kindje ook bekijken in 3D beeld? En zelfs dit 3D beeld live bekijken? Daar is deze 3D/4D echo perfect voor. Door de 4D functie van het echoapparaat krijg je een realistisch beeld van je kindje. Zo kun je de baby zelfs zien lachen, duimzuigen & gapen. Heel bijzonder! Natuurlijk krijg je ook veel uitleg en maak ik ook weer zoveel mogelijk foto’s en video’s.

Prijs: € 129,-

Meer informatie

 • Bij een meerling +€25,00
 • Exclusief reiskosten en parkeerkosten
 • In de avond en weekenden geldt er een toeslag van € 9,95
 • Indien de 3D/4D echo niet mogelijk is (bijvoorbeeld door de ligging van de baby) reken ik in plaats van 129 euro, 109 euro. Mocht je toch nog een poging willen wagen op korte termijn? Dan kun je met 50% korting je volgende 3D/4D pretecho inplannen.

Zen pakket

Pretecho baby
Vanaf:
>14 weken

Inclusief: Alle beelden op USB
Duur: 1 uur & 10 minuten (totaal)

Beide pretecho’s bij jou thuis

Bestel beide pretecho’s in één pakket en plan wanneer jij wilt de geslachtsbepaling (of 2D) en 3D/4D echo bij jou thuis. Een totaalpakket om wat vaker naar je kindje te kijken!

Bijvoorbeeld de geslachtsbepaling (of 2D) vanaf 14 weken & een 3D/4D echo bij 26 weken, wanneer het jullie past!


Prijs: € 199,-

Meer Informatie

 • Bij een meerling +€25,00
 • Exclusief reiskosten en parkeerkosten
 • In de avond en weekenden geldt er een toeslag van € 9,95
 • Indien de 3D/4D echo niet mogelijk is (bijvoorbeeld door de ligging van de baby) reken ik in plaats van 129 euro, 109 euro. Mocht je toch nog een poging willen wagen op korte termijn? Dan kun je met 50% korting je volgende 3D/4D pretecho inplannen.
[uncode_block id=”5423″]

FAQ PRETECHO BIJ JE THUIS

Waarom een pretecho aan huis?

Een unieke belevenis bij jou thuis. Een kijkje in je buik, samen met je vrienden en familie of gewoon met z’n tweeën, op je eigen bank en geprojecteerd op je eigen tv.

Je hoeft niet meer (een stukje) te rijden, te parkeren en te wachten in de wachtruimte, om het extra bijzonder te maken komt de verloskundige bij jullie aan huis.

Wie komt er bij mij thuis?

Als je een pretecho boekt in Friesland dan komt Sytske bij je langs, boek je een pretecho in Groningen dan komt Marlies en boek je in de regio Drachten dan komt Lidewij naar je toe.

Welke pretecho’s zijn er?

Bij Dubbel Zen kun je onderstaande pretecho’s boeken;

2D pretecho
Ben je nieuwsgierig of je een jongetje of meisje verwacht? Tijdens deze echo kan ik dit met grote zekerheid beoordelen. Of wil je gewoon iets vaker tijdens je zwangerschap naar je kindje kijken?

Tijdens deze echo is je baby in zwart-wit bewegend beeld te bewonderen, krijg je veel uitleg en maak ik zoveel mogelijk foto’s en video’s van jullie kindje.

3D-4D pretecho
Wil je naast de zwart-wit echo’s je kindje ook bekijken in 3D beeld? En zelfs dit 3D beeld live bekijken? Daar is deze 3D/4D echo perfect voor. Door de 4D functie van het echoapparaat krijg je een realistisch beeld van je kindje. Zo kun je de baby zelfs zien lachen, duimzuigen en gapen. Heel bijzonder! Natuurlijk krijg je ook veel uitleg en maak ik ook weer zoveel mogelijk foto’s en video’s.

Wat is het verschil tussen een medische echo en een pretecho?

Je kunt naast de medische echo’s op elk moment in je zwangerschap zelf een echo plannen. Een pretecho (ook wel ‘echo op verzoek’ genoemd) wordt door je zorgverzekeraar niet vergoed. Alle pretecho’s kunnen via de shop geboekt en betaald worden.

Het doel van de pretecho is op geen enkele manier diagnostisch. Er wordt dan ook niet gezocht naar afwijkingen bij de zwangere en/of bij de baby. Dubbel Zen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor achteraf gebleken afwijkingen. Wanneer er tijdens de echo per toeval een vermoeden van afwijking te zien is, zullen jij/jullie en je behandelend verloskundige en echoscopiste hierover ingelicht worden.

De volledige verantwoordelijkheid van je zwangerschap is en blijft bij je behandelend verloskundige en/of arts. Geen enkele uitspraak tijdens de pretecho kan worden gezien als medische beoordeling. Daarnaast is er bij deze pretecho’s geen sprake van een medische behandeling of advies. Ten slotte kan er geen garantie worden gegeven bij geslachtsbepalingen. Aan de gegeven beoordeling kunnen geen rechten worden ontleend.

Welk echoapparaat wordt er gebruikt?

Na lang zoeken hebben we ein-de-lijk een fantastisch echoapparaat gevonden, die zowel zwart-wit (2D) als driedimensionaal (3D/4D) echo’s kan maken. Het echoapparaat is van Esaote, een Italiaans merk, Viva Italia dus. Ze gebruiken dit echoapparaat zelfs in het UMC in Maastricht! Hoe tof is dat.

Vanaf wanneer kan ik een pretecho boeken?

Uitgebreide 2D pretecho kan vanaf 14 weken bij jou thuis geboekt worden. De uitgebreide 3D-4D pretecho kan vanaf 24 weken, vanaf 26 weken is de optimale periode om deze pretecho te boeken.

Hoelang duurt de pretecho?

De 2D pretecho duurt 30 minuten. In totaal is de verloskundige ongeveer 50 minuten bij jullie thuis (uitpakken & opruimen meegerekend). De 3D-4D pretecho duurt 40 minuten, dan ben is de verloskundige ongeveer 1 uur bij jullie thuis.

Hoe kan ik een pretecho boeken?

Je kunt alle pretecho via afspraak maken boeken, maar je mag ook telefonisch of via de email contact met ons zoeken. Klik hier voor de contact gegevens.

Wat zijn de kosten van een pretecho?

Een pretecho bij je thuis kun je vanaf 89,- boeken.
Een 3D/4D pretecho kost 129,-

Wanneer je geïnteresseerd bent in beide pretecho’s, kun je deze in een pakket aanschaffen. Dan betaal je voor beide pretecho’s 199,-

Moet ik nog iets regelen vooraf aan de pretecho?

Vooraf mag je de tips nog even doorlezen, deze kun je hier terugvinden.