Striae tijdens je zwangerschap

Striae tijdens je zwangerschap

Kun je de kans verkleinen?

Alhoewel ik zelf nog geen kinderen heb, heb ik ook striae. Ik noem het mijn tijgerstrepen. Dat vind ik net wat leuker klinken. Maar, wat is striae en wat kan je doen om de kans op striae tijdens je zwangerschap mogelijk te verkleinen?

Striae

Striae zijn beschadigingen van het onderhuidse bindweefsel en ontstaat wanneer je huid de groei van je lichaam niet bij kan benen. Tijdens de zwangerschap komt dit met name voor op buik en borsten maar het kan ook op je dijen ontstaan. De kans op striae is gedeeltelijk erfelijk bepaald, maar er zijn een aantal dingen die jij kunt doen om te kans op striae te verkleinen. Die tips deel ik graag met je.

 

Tips van Riek

1. Drink voldoende water
Het is van groot belang om je huid gehydrateerd te houden. Dit zorgt voor meer elasticiteit van de huid waardoor het minder snel zal ‘scheuren’. Tip: drink 30 ml water per kilogram lichaamsgewicht.

2. Eet voldoende vetten
Zorg ervoor dat je voldoende goede vetten binnenkrijgt. Dit vind je terug in avocado, vette vis (niet rauw), noten, zaden en plantaardige oliën. Je kunt er ook voor kiezen om dit te suppleren. Persoonlijk ben ik fan van het merk WHC. In mijn vorige blog deelde ik mijn kortingscode met je.

3. Houd je huid goed vet
Houd de huid goed vet en smeer je regelmatig in met olie of cacaoboter.

4. Silicium
Wist je dat silicium een van de belangrijkste bouwstoffen van je bindweefsel is? Silicium vind je o.a terug in haver, banaan, rozijnen, spinazie, bonen en dadels. Je kunt er ook voor kiezen om siliciumgel aan te schaffen en dat op je borsten en buik te smeren.

5. Groente, fruit & antioxidanten
Eet voldoende groente en fruit. De antioxidanten die dit bevat versoepelen je huid. Daag jezelf uit om dagelijks 3 verschillende kleuren groentes te eten en kies voor twee verschillende stukken fruit op een dag. Idealiter streef je naar 400 à 500 gram groentes en eet je dit verspreid over de dag.

 

Ik hoop dat ik je heb mogen inspireren, maar vooral ook heb laten weten dat striae dus heel normaal is. Sowieso is een potje zelfzorg altijd een goed idee, dus dat is al een reden om (een van) de tips te volgen.

 

Tot over 2 weken! Meer weten of wil je persoonlijk advies? Klik dan hier

Liefs,

Riek

Gerelateerde posts

Knippen of scheuren?

Knippen of scheuren? Een onderwerp waar je liever niet (te lang) bij wil stilstaan, maar wel goed geïnformeerd over wil zijn. Uiteraard knippen we liever

Alle lof voor je baarmoeder

Alle lof voor je baarmoeder Van klaarkomen (yes, ik kom gelijk even met de deur binnenvallen), menstrueren, innesteling van een bevruchte eicel, je kindje negen

Privacy Preference Center